HELICIKULTURA | Tko smo?

HELICIKULTURA je obiteljski obrt koji neprekidno djeluje od 1967. godine, a prvi se u Hrvatskoj počeo baviti uzgojem gastronomskih puževa u kompletnom biološkom ciklusu još ‘90. godine. Od 2003. godine bavimo pokretanjem novih uzgajivača u Hrvatskoj, te ih opskrbljujemo potrebnim repromaterijalom i garantiramo im otkup po europskim tržišnim cijenama.

Vlasnica obrta za uzgoj Helix Pomatia

Alma Cvjetković, osnivačica i vlasnica obrta HELICIKULTURA

Čime se bavimo?

Bavimo se konzultiranjem na području pužarstva i nudimo početni “know how” budućim uzgajivačima puževa, te ih pratimo “step-by-step” u osnivanju i održavanju vlastitih farmi puževa. Obiteljski obrt Helicikultura djeluje neprekidno od 1967. godine, a od 1990. godine bavi se uzgojem kopnenih gastronomskih puževa. Godine 2003. započinje sa kooperantiskim širenjem uzgoja u Hrvatskoj, te za potrebu osiguravanja plasmana ugovorno preuzete sirovine od kooperanata započinje i s djelatnošću prerade gastronosmkih puževa, te tada nastaje robna marka Hram Okusa.

HELICIKULTURA je jedina hrvatska obrtnička radnja koja je kompletno i ekskluzivno specijalizirana za preradu puževa za gastronomiju. U našem pogonu za preradu u Matuljima prerađuju se svi otkupljeni puževi iz farmi našim suradnika u raznolike prerađevine namijenjene krajnjem potrošaču. Svi puževi korišteni u proizvodnji su isključivo iz hrvatskih kontroliranih uzgajališta u kompletnom biološkom ciklusu, te je na taj način moguće doći do porijekla korištenih namirnica bez problema, jer ih pratimo od uzgoja do stola.

Naše reference

Surađujemo s Međunarodnim institutom za pužarstvo u Cherascu, Italija, s Croatia Osiguranjem d.d. na polju osiguranja puževa u uzgajalištima, te smo službeni konzultanti za pužarstvo pri Grupaciji konzultanata Hrvatske gospodarske komore. Aktivno surađujemo s Hrvatskom obrtničkom komorom, Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, sve u cilju pružanja što potpunije usluge našim kooperantima, te provjerene informacije i savjete kako što jednostavnije zadovoljiti potrebne propise prilikom započimanja djelatnosti uzgoja puževa.

Za više informacija o našim proizvodima i uslugama ili ukoliko ste zainteresirani za suradnju s nama, molimo da nas kontaktirate telefonski, e-mailom ili putem KONTAKT FORME.

Leave a Reply